K
Kübra Saraç
05.09.2026 10:49 • 1409 Megtekintés
TR
HU verzió

Fájdalom- és éhségválságok a fogszabályzó viselését követő első 3-4 napban

Barátaim, tegnap fémmerevítőt tettek a felső állkapcsomra. Még a fogaim érintése is annyira fáj most, hogy nem tudok enni mást, csak levest és joghurtot. Az orcám belsejében is afta keletkezett, ahogy a tartókhoz dörzsöltem. Pontosan melyik napon enyhül ez a nyomás és fájdalom? Én viaszt használok, de nedvesen leesik. Van valakinek gyakorlati javaslata?

4 Válasz

Globális beszélgetési szál szinkronizálva minden nyelven
S
Seda Bulut
06.09.2026 12:16 TR
@Kübra Saraç válaszára válaszul:
Sok sikert a kezeléshez! Ne csüggedj, az első 3-4 napban mindannyian sajnáltuk, hogy "mit csináltam és miért telepítettem?" Az 5. naptól fogai hozzászoknak ehhez az állandó erőhöz, és lassan elkezdheti enni a tésztát, a rizst és a puha zsemlemorzsát. A gyertya felragasztása előtt szárítsa meg az arcát és a tartót egy szalvétával. Ha száraz helyre ragasztjuk, órákig nem esik le.
D
Dr. Dt. Emre Kartal Hitelesített Szakorvos (Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları) Uzmanı)
07.09.2026 11:09 TR
Üdvözlöm, a kezelés első hetében érzett nyomás a fogak parodontium rostjaiban meginduló sejtmozgás természetes eredménye. Általában 48-72 órán belül tetőzik, majd csökken és eltűnik. Erős fájdalom esetén enyhe, paracetamolt tartalmazó fájdalomcsillapítókat választhat. Belső arcirritáció esetén a meleg sós vízzel való gargarizálás jelentősen felgyorsítja a szövetek gyógyulását.
P
Pelin Yıldırım
08.09.2026 02:40 TR
Az első héten túléltem a krumplipürét és a banánt :) Ha Kenacort vagy aftos gélt veszel a gyógyszertárban és este lefekvés előtt felkened, reggelre felére csökken a sebek fájdalma.
K
Kerem Balkan
08.09.2026 11:12 TR
Így van, az első hét után elfelejti, hogy van fogszabályzója is. Most vagyok az első éves, a dió és a földimogyoró kivételével mindent tudok enni (persze felszeletelve). Légy türelmes!

Válasz Írása ehhez a Témához

Jelentkezzen be a válaszadáshoz

A válaszadáshoz és a tapasztalatok megosztásához be kell jelentkeznie.

Jelenleg a fórumon: 1 Aktív Online Tagok
Témák: 115
Tagok: 219
Legújabb Tag: belgin_soydan