F
Fatma Şimşek
03.09.2026 01:20 • 1136 Megtekintés
TR
HU verzió

Fogszabályzó 32 éves korban: fennáll-e a csontritkulás vagy a fogak elvesztésének veszélye?

32 éves vagyok és fogszabályozást szeretnék elkezdeni, amire gyerekkoromban nem volt lehetőségem, mert nem volt rá lehetőségem. Azonban néhány munkahelyi barátom azt mondta, hogy "ennyi idő után a csontjai megkeményednek, a fogai meglazulnak és kihullanak", és felzaklattak. Azok, akiknek felnőtt korukban fogszabályzót helyeznek be, elégedettek a folyamattal?

3 Válasz

Globális beszélgetési szál szinkronizálva minden nyelven
B
Burcu Acar
04.09.2026 05:47 TR
@Fatma Şimşek válaszára válaszul:
35 éves koromban vették fel a fogszabályzómat, most 37 éves vagyok, és a múlt hónapban leszakadt a fogszabályzóm! Higgye el, ez volt életem legjobb befektetése. Soha ne hallgass a körülötted lévő tájékozatlan emberekre, az életkor nem számít, ha jó az ínyed.
P
Prof. Dr. Alperen Yılmaz Hitelesített Szakorvos (Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı)
04.09.2026 11:34 TR
A fogszabályozási fogmozgás a csontpusztulás és remodelling elvén alapul. Ez a biológiai mechanizmus egész életében aktív minden egészséges íny- és csonttámogatás mellett. Az egyetlen különbség a felnőtteknél az, hogy a sejtválasz valamivel lassabb, mint a gyermekeknél. Ha a fogágy vizsgálata a kezelés előtt tiszta, és odafigyel a szájhigiéniájára, nem áll fenn a fogak elvesztésének veszélye.
D
Dilara Taş
05.09.2026 09:26 TR
29 éves koromban zafír fogszabályozót szereltek fel, és az irodában senki sem vette észre, hogy ez furcsa. Sőt, 2 kolléganőm vette a bátorságot tőlem, és ő is elkezdte :) Ne halassza el!

Válasz Írása ehhez a Témához

Jelentkezzen be a válaszadáshoz

A válaszadáshoz és a tapasztalatok megosztásához be kell jelentkeznie.

Jelenleg a fórumon: 1 Aktív Online Tagok
Témák: 115
Tagok: 219
Legújabb Tag: belgin_soydan