D
Dilara Çelik
02.10.2026 19:54 • 1532 Megtekintés
TR
HU verzió

Mi okozza az állandó fogínyvérzést fogmosás közben?

Annak ellenére, hogy rendszeresen mosok naponta kétszer, komoly vérzés lép fel, különösen az alsó elülső fogak mosásakor és fogselyemében. Az ínyem vörösnek tűnik és kissé duzzadt. Kemény a kefém vagy gyulladás van?

3 Válasz

Globális beszélgetési szál szinkronizálva minden nyelven
M
Merve Ünal
03.10.2026 02:43 TR
@Dilara Çelik válaszára válaszul:
Az egészséges fogíny biztosan nem vérzik! Elhalasztottam azzal, hogy "az én ecsetem volt". Amikor elmentem az orvoshoz, megtudtam, hogy az ínyzsebem tele van, és a fogkő az íny alá ment. Tisztítás után 3 nap alatt elállt a vérzés, mint a kés.
D
Dr. Dt. Tolga Çetin Hitelesített Szakorvos (Protetik Diş Tedavisi Uzmanı)
03.10.2026 19:13 TR
A fogínyvérzés a fogínygyulladás legnyilvánvalóbb tünete. A fogfelszínen és az ínyvonal alatt felhalmozódó bakteriális lepedék és megkeményedett fogkő kiváltja az immunrendszer reakcióját, és rendkívül áteresztővé teszi a kapillárisokat. Puha sörtéjű kefével 45 fokos szögben a fogínytől a fogig seprő mozdulatot kell végezni, és professzionális hámlasztást (fogkőtisztítás) kell alkalmazni.
Y
Yasemin Avcı
04.10.2026 03:58 TR
Így van, mielőbb menjen parodontológushoz. Ne hagyja abba a fogselyem használatát csak azért, mert vérzik. Ha rendszeresen csinálja, a vérzés csökkenni fog és leáll.

Válasz Írása ehhez a Témához

Jelentkezzen be a válaszadáshoz

A válaszadáshoz és a tapasztalatok megosztásához be kell jelentkeznie.

Jelenleg a fórumon: 1 Aktív Online Tagok
Témák: 115
Tagok: 219
Legújabb Tag: belgin_soydan