A
Ali Demir
02.10.2026 03:57 • 697 Megtekintés
TR
HU verzió

Mi a teendő sürgősen, ha eltörik a tartó, vagy hátulról süllyedni kezd a vezeték?

Míg tegnap este fogmostam, a jobb hátsó őrlőfogam tartója elkezdett csúszni a dróton. Nem esett le teljesen, de nem tapadt a foghoz és a drót hegye csúnyán szúrja az arcomat. Az orvosi rendelőm hétfőig zárva tart. Csinálhatok valami sürgős dolgot a hétvégén?

3 Válasz

Globális beszélgetési szál szinkronizálva minden nyelven
P
Pelin Güler
03.10.2026 04:45 TR
@Ali Demir válaszára válaszul:
Most készíts egy nagy golyót fogszabályzó viaszból, és ragaszd rá a süllyedő drótra és a törött konzolra! Ha nincs viaszod, azonnal kérj fogszabályozó viaszt a gyógyszertárban. Teljesen abbahagyja a csípést, és hétfőig jól érzi magát.
D
Dr. Dt. Mehmet Can Polat Hitelesített Szakorvos (Ortodonti Uzmanı (Dr. Dt.))
03.10.2026 08:12 TR
Ne próbálja meg lehúzni a törött tartót a vezetékről, mert megsértheti a vezeték formáját. Ha a drót nagyon mélyre vágja az arcát, és a viasz ellenére sem tud megállni, akkor kölnivel alaposan fertőtlenítheti a körömvágót, és óvatosan levághatja a csípő pici fölösleges hegyét, de a legbiztosabb, ha letakarja bőséges viasszal, és elmegy az orvoshoz.
M
Merve Çetin
03.10.2026 17:54 TR
Az első hónapokban mogyorót törtem evés közben, hétfőig kibírtam a vattával és a gyertyával. Ne aggódj, 5 percen belül visszaragasztják a találkozód során.

Válasz Írása ehhez a Témához

Jelentkezzen be a válaszadáshoz

A válaszadáshoz és a tapasztalatok megosztásához be kell jelentkeznie.

Jelenleg a fórumon: 1 Aktív Online Tagok
Témák: 115
Tagok: 219
Legújabb Tag: belgin_soydan