F
Furkan Çelik
20.08.2026 10:36 • 1608 Megtekintés
TR
HU verzió

Kattogó/dörömbölő hang az állkapocsból és evés közbeni reteszelés érzése

"Kattanó" hangot hallok a jobb fülem előtt, főleg amikor reggelizek vagy reggel ásítok. Néha nem tudom teljesen kinyitni a számat, olyan érzésem van, mintha elakadt volna. Ez a helyzet fogszabályzóval korrigálható, vagy állkapocs ízületi sínre van szükség?

3 Válasz

Globális beszélgetési szál szinkronizálva minden nyelven
Y
Yasemin Avcı
21.08.2026 00:28 TR
@Furkan Çelik válaszára válaszul:
Ugyanaz a kattanó hangom volt, és idővel a szám nem kezdett kinyílni több mint 2 ujjal. A maxillofacial sebész készített nekem egy kemény akril éjszakai lemezt (stabilizáló sínt). 3 hónap alatt a hangok teljesen megszűntek, és az állkapcsom ellazult.
D
Dr. Dt. Tolga Çetin Hitelesített Szakorvos (Protetik Diş Tedavisi Uzmanı)
21.08.2026 04:07 TR
Az Ön által leírt kép a temporomandibularis ízület (TMJ) porckorong elmozdulásának tipikus lelete (a porckorong elmozdulása redukcióval). A záródási zavarok, a fogak összeszorítása (bruxizmus) és a testtartási tényezők az ízületi porckorong előrecsúszását okozzák. Mindenekelőtt személyre szabott kemény okkluzális sínkezelést és ízületi biomechanikát kell tehermentesíteni. Majd ha elzáródás van, fogszabályozási kezelést terveznek.
A
Ayşe Aydın
21.08.2026 22:49 TR
Amúgy a piacon árusított puha szilikon éjjeli tányéroktól tartsd magad távol, vettem egyet és attól jobban összeszorult az állkapcsom. Ügyeljen arra, hogy az orvos kemény lemezt készítsen.

Válasz Írása ehhez a Témához

Jelentkezzen be a válaszadáshoz

A válaszadáshoz és a tapasztalatok megosztásához be kell jelentkeznie.

Jelenleg a fórumon: 1 Aktív Online Tagok
Témák: 115
Tagok: 219
Legújabb Tag: belgin_soydan