E
Eren Bulut
04.09.2026 04:10 • 2072 Megtekintés
TR
HU verzió

Hátulról elszakadt az erősítő drót (nyelvrögzítő), azonnal elromlanak a fogak?

A fogszabályzóim 8 hónapja jelentek meg, és az alsó első 6 fogam hátuljára egy rögzített rögzítő drótot ragasztottak. Reggel, miközben almát ettem, a nyelvemmel vettem észre, hogy a bal metszőfogamon levált a ragasztóanyag, és a drót elveszett. Jövő kedden lesz az időpontom. Nagyon félek, hogy 4-5 napon belül visszaáll-e a fogam a normál állapotába.

3 Válasz

Globális beszélgetési szál szinkronizálva minden nyelven
A
Ali Kemal Arslan
04.09.2026 21:40 TR
@Eren Bulut válaszára válaszul:
Ne essen pánikba azonnal, de ne késleltesse az időpontot sem. Ha kezelőorvosa átlátszó éjjeli védőlemezt adott, keddre kezdje el napközben viselni! A plakk stabilan tartja a fogakat.
U
Uzm. Dt. Büşra Keskin Hitelesített Szakorvos (Ortodontist (Uzm. Dt.))
05.09.2026 04:29 TR
Ha a rögzítő ragasztó elhagyja a fogat, fennáll a visszaesés veszélye (hajlamos visszatérni a régi helyzetébe). 4-5 napon belül drámai romlás nem várható, de mikronszintű eltolódások előfordulhatnak. Ha van még egy Essixed (átlátszó erősítőlemez), akkor használd rendszeresen egészen keddig, és vigyázz, nehogy a nyelveddel nyomja meg azt a fogat.
H
Halil Güler
05.09.2026 17:01 TR
Az enyém is eltört, egy hét után vettem észre és elment. Az orvos finoman a helyére rakta és tömőanyaggal visszaragasztotta, nem volt semmi károsodás, nyugi.

Válasz Írása ehhez a Témához

Jelentkezzen be a válaszadáshoz

A válaszadáshoz és a tapasztalatok megosztásához be kell jelentkeznie.

Jelenleg a fórumon: 1 Aktív Online Tagok
Témák: 115
Tagok: 219
Legújabb Tag: belgin_soydan