D
Damla Acar
02.10.2026 06:42 • 824 Megtekintés
TR
HU verzió

Valaki szerelt már be mini csavarokat (csontváz horgonyokat) a fogszabályozásba? Fáj?

Az orvosom azt mondta, hogy két mini csavart csavar be a szájpadlásomba, hogy visszahúzza a felső állkapcsomban lévő kiemelkedést. Csavart csavarni a csontba nagyon ijesztően hangzik. Éreztek utána fájdalmat azok, akiknek behelyezték?

3 Válasz

Globális beszélgetési szál szinkronizálva minden nyelven
S
Serdar Kılıç
03.10.2026 06:19 TR
@Damla Acar válaszára válaszul:
Hidd el, nem mintha féltél volna! 3 hónapja ragadt a jobb és bal felső szájpadlásomba. Adtak 1 spray zsibbadó spray-t és egy apró tűt, a csavart 30 másodperc alatt behelyezték, és nulla fájdalmat éreztem. Nem fáj, mert nincsenek idegek a csontban.
U
Uzm. Dt. Selin Eren Hitelesített Szakorvos (Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Uzmanı)
03.10.2026 22:24 TR
A fogszabályozási mini csavarok (TAD - Temporary Anchor Devices) a kortárs fogszabályozás legnagyobb segítői a fogcsoport mozgatásához vagy beágyazásához anélkül, hogy reaktív és nemkívánatos erőt nehezítenének a környező fogakra. Helyi érzéstelenítésben 1-2 perc alatt fájdalommentesen felviszik, a beavatkozást követően enyhe feszültségtől eltekintve fájdalom nem várható.
A
Alperen Keskin
04.10.2026 14:35 TR
Így beszereltem, az első 2 napban a nyelvem folyamatosan a csavart érintette, aztán megszoktam. A fogai hihetetlenül gyorsan visszahúzódtak, semmiképpen ne félj.

Válasz Írása ehhez a Témához

Jelentkezzen be a válaszadáshoz

A válaszadáshoz és a tapasztalatok megosztásához be kell jelentkeznie.

Online: 1 Active Online
Topics: 115
Members: 219
Newest Member: belgin_soydan