F
Fatma Şimşek
03.09.2026 01:20 • 1054 Görüntülenme
TR

32 yaşında diş teli taktırmak: Kemik erimesi veya diş kaybı riski var mı?

32 yaşındayım ve çocukken imkanım olmadığı için yaptıramadığım ortodonti tedavisine artık başlamak istiyorum. Ancak iş yerindeki bazı arkadaşlar "bu yaştan sonra kemik sertleşir, dişlerin sallanır dökülür" gibi şeyler söyleyip moralimi bozdu. Yetişkin yaşta tel taktıranlar süreçten memnun mu?

3 Cevap

Tek konuşma kimliği ile tüm dillerde senkronize tartışma
B
Burcu Acar
04.09.2026 05:47 TR
@Fatma Şimşek yanıtına cevaben:
Ben 35 yaşımda taktırdım, şu an 37 yaşındayım ve geçen ay tellerim çıktı! İnan hayatımda kendim için yaptığım en güzel yatırım oldu. Çevredeki bilgisiz insanları hiç dinleme, diş eti sağlığın iyiyse yaşın hiçbir önemi yok.
P
Prof. Dr. Alperen Yılmaz Doğrulanmış Uzman Hekim (Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı)
04.09.2026 11:34 TR
Ortodontik diş hareketi kemik yıkımı ve yapımı (remodelling) prensibine dayanır. Bu biyolojik mekanizma sağlıklı diş eti ve kemik desteğine sahip her bireyde ömür boyu aktiftir. Yetişkinlerde tek fark, hücresel yanıtın çocuklara kıyasla bir miktar daha yavaş olmasıdır. Tedavi öncesi periodontolojik muayeneniz temizse ve ağız hijyeninize dikkat ederseniz hiçbir diş kaybı riski yaşanmaz.
D
Dilara Taş
05.09.2026 09:26 TR
Ben de 29 yaşımda safir braket taktırdım, ofiste kimse yadırgamadı bile. Hatta 2 iş arkadaşım benden cesaret alıp onlar da başladı :) Kesinlikle erteleme!

Bu Konuya Cevap Yaz

Cevap Yazmak İçin Giriş Yapın

Sorulara deneyimlerinizi aktarmak veya uzman görüşü almak için üye olmanız gerekmektedir.

Şu anda forumda: 1 Kullanıcı Aktif Çevrimiçi Üyeler
Konular: 115
Üyeler: 219
Son kayıt olan Üye: belgin_soydan