K
Kübra Saraç
05.09.2026 10:49 • 1395 görüntülenme
TR

Diş teli takıldıktan sonra ilk 3-4 gün yaşanan ağrı ve açlık krizi

Arkadaşlar dün üst çeneme metal braketler takıldı. Şu an dişlerime dokunmak bile müthiş sızlatıyor, çorba ve yoğurt dışında hiçbir şey yiyemiyorum. Yanaklarımın içi de braketlere sürttükçe aft oldu. Bu baskı ve acı tam olarak kaçıncı gün hafifliyor? Mum (wax) yapıştırıyorum ama ıslanınca düşüyor, pratik bir önerisi olan var mı?

4 Cevap

Tek konuşma kimliği ile tüm dillerde senkronize tartışma
S
Seda Bulut
06.09.2026 12:16 TR
@Kübra Saraç cevabına yanıt olarak:
Hayırlı olsun tedavin! Sakın moralini bozma, ilk 3-4 gün hepimiz "ben ne yaptım niye taktırdım" pişmanlığı yaşadık. 5. günden itibaren dişler o sürekli kuvvete alışıyor ve yavaş yavaş makarna, pilav, yumuşak ekmek içi yemeye başlayabiliyorsun. Mumu yapıştırmadan önce yanağını ve braketi peçeteyle kurula, kuru yere yapıştırırsan saatlerce düşmez.
D
Dr. Dt. Emre Kartal Doğrulanmış Uzman Hekim (Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları) Uzmanı)
07.09.2026 11:09 TR
Merhaba, tedavinizin ilk haftasında hissettiğiniz basınç hissi, dişlerin periodonsiyum liflerinde başlayan hücresel hareketlenmenin doğal bir sonucudur. Genellikle 48-72 saat içinde pik yapar ve sonrasında azalarak kaybolur. Şiddetli ağrılarda parasetamol içerikli hafif analjezikler tercih edebilirsiniz. Yanak içi tahrişler için ise ılık tuzlu su gargarası doku iyileşmesini ciddi derecede hızlandıracaktır.
P
Pelin Yıldırım
08.09.2026 02:40 TR
Ben ilk hafta patates püresi ve muzla hayatta kaldım :) Eczaneden Kenacort veya aft jeli alıp gece yatmadan sürersen sabaha yaraların acısı yarı yarıya iniyor.
K
Kerem Balkan
08.09.2026 11:12 TR
Aynen öyle, ilk hafta geçtikten sonra tellerinin olduğunu bile unutacaksın. Şimdi 1. yılımdayım, fındık fıstık hariç her şeyi yiyebiliyorum (dilimleyerek tabii). Sabret biraz!

Bu Konuya Cevap Yaz

Cevap Yazmak İçin Giriş Yapın

Sorulara deneyimlerinizi aktarmak veya uzman görüşü almak için üye olmanız gerekmektedir.

Şu anda forumda: 1 Kullanıcı Aktif Çevrimiçi Üyeler
Konular: 115
Üyeler: 219
Son kayıt olan Üye: belgin_soydan