D
Dilara Çelik
02.10.2026 19:54 • 1511 görüntülenme
TR

Diş fırçalarken diş etinden sürekli kan gelmesi neden olur?

Günde 2 kez düzenli fırçalamama rağmen özellikle alt ön dişlerimi fırçalarken ve diş ipi yaparken ciddi kanama oluyor. Diş etlerim kırmızı ve biraz kabarık duruyor. Fırçam mı sert yoksa iltihap mı var?

3 Cevap

Tek konuşma kimliği ile tüm dillerde senkronize tartışma
M
Merve Ünal
03.10.2026 02:43 TR
@Dilara Çelik cevabına yanıt olarak:
Sağlıklı diş eti kesinlikle kanamaz! Ben de "fırçamdandır" diyip ertelemiştim, doktora gidince diş eti ceplerimin dolduğunu ve diş taşlarının diş etinin altına indiğini öğrendim. Temizlik yapılınca kanama 3 günde bıçak gibi kesildi.
D
Dr. Dt. Tolga Çetin Doğrulanmış Uzman Hekim (Protetik Diş Tedavisi Uzmanı)
03.10.2026 19:13 TR
Diş eti kanaması, gingivitis (diş eti iltihabı) tablosunun en belirgin semptomudur. Diş yüzeyinde ve diş eti sınırının altında biriken bakteri plağı ile sertleşmiş diş taşları (tartar) bağışıklık sistemi yanıtını tetikler ve kılcal damarları aşırı geçirgen hale getirir. Yumuşak kıllı bir fırçayla 45 derece açıyla diş etinden dişe süpürme hareketi yapılmalı ve mutlaka profesyonel detertraj (diş taşı temizliği) uygulanmalıdır.
Y
Yasemin Avcı
04.10.2026 03:58 TR
Aynen öyle, bir an önce periodontoloğa görün. Diş ipini de kanıyor diye bırakma, düzenli yaptıkça kanama azalıp bitiyor.

Bu Konuya Cevap Yaz

Cevap Yazmak İçin Giriş Yapın

Sorulara deneyimlerinizi aktarmak veya uzman görüşü almak için üye olmanız gerekmektedir.

Şu anda forumda: 1 Kullanıcı Aktif Çevrimiçi Üyeler
Konular: 115
Üyeler: 219
Son kayıt olan Üye: belgin_soydan