G
Gizem Çetin
15.08.2026 10:43 • 1265 görüntülenme
TR

Ortodonti öncesi gömülü 20lik diş çekimi: Hepsini aynı anda mı aldırmalıyım?

Tel takılmadan önce alt çenedeki iki yatay gömülü 20lik dişimin çekilmesi gerektiği söylendi. İkisini tek seansta mı çektireyim yoksa birer hafta arayla mı?

3 Cevap

Tek konuşma kimliği ile tüm dillerde senkronize tartışma
A
Ayşe Aydın
15.08.2026 18:34 TR
@Gizem Çetin cevabına yanıt olarak:
Bence birer hafta arayla çektir! Çünkü iki tarafı birden çektirirsen yemek çiğneyecek tarafın kalmıyor, 3-4 gün sadece pipetle sıvı içmek zorunda kalırsın. Bir taraf iyileşince diğerini aldırmak çok daha konforlu.
D
Dr. Dt. Mehmet Can Polat Doğrulanmış Uzman Hekim (Ortodonti Uzmanı (Dr. Dt.))
15.08.2026 23:09 TR
Eğer genel anestezi veya sedasyon planlanmıyorsa, lokal anestezi altında sağ ve sol tarafın 1-2 hafta arayla çekilmesi postoperatif çiğneme konforu açısından klinik olarak daha çok tercih edilir. Ancak zaman kısıtı olan hastalarda tek taraflı çift çekim (aynı taraf üst-alt) de oldukça pratik bir alternatiftir.
G
Gökhan Şahin
16.08.2026 09:50 TR
Ben de sağ alt ve üstü aynı gün çektirdim, sol tarafımla rahatça yemek yedim. 10 gün sonra da sol tarafı çektirdim, hiç zorlanmadım.

Bu Konuya Cevap Yaz

Cevap Yazmak İçin Giriş Yapın

Sorulara deneyimlerinizi aktarmak veya uzman görüşü almak için üye olmanız gerekmektedir.

Doğrulanmış Hekim Bulun

Bu konuda özel tıbbi görüş almak, klinik ve tedavi seçeneklerini gizli olarak öğrenmek ister misiniz?

Ben de Soru Sorayım
Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi

Bu alandaki diğer soruları inceleyebilir veya kendi sorunuzu açabilirsiniz.

Kategoriye Git
Şu anda forumda: 1 Kullanıcı Aktif Çevrimiçi Üyeler
Konular: 115
Üyeler: 219
Son kayıt olan Üye: belgin_soydan