F
Fatih Kaya
08.09.2026 03:17 • 2016 görüntülenme
TR

Ortognatik cerrahi (çift çene ameliyatı) olanlar: İlk 2 hafta beslenme ve iyileşme süreci

Alt çenem ileride ve üst çenem geride olduğu için 1 yıldır ortodonti görüyorum ve 3 hafta sonra çift çene ameliyatına gireceğim. Ameliyat sonrası ilk 10 gün beslenme, şişlik ve burun tıkanıklığı nasıl geçiyor? Yaşayanlar tavsiye verebilir mi?

3 Cevap

Tek konuşma kimliği ile tüm dillerde senkronize tartışma
A
Ayşegül Yılmaz
08.09.2026 09:32 TR
@Fatih Kaya cevabına yanıt olarak:
Öncelikle şimdiden çok geçmiş olsun! Ben 8 ay önce oldum. İlk 3 gün yüzün en şiş olduğu dönemdir, buz kompresini hiç bırakma. Şırınga veya özel beslenme şişeleriyle süzülmüş et suları, püreler ve protein shake içiyorsun. 10. günden sonra ödemler hızla iniyor ve aynaya baktığında o değişimi görünce "iyi ki olmuşum" diyorsun.
D
Dr. Dt. Mehmet Can Polat Doğrulanmış Uzman Hekim (Ortodonti Uzmanı (Dr. Dt.))
08.09.2026 20:21 TR
Ortognatik cerrahi sonrasında intermaksiller fiksasyon (çenelerin lastiklerle rehberliği) sürecinde sıvı ve yumuşak diyet esastır. Ameliyat sonrası ilk 72 saat pik yapan ödem, 2. haftadan itibaren %70 oranında rezorbe olur. Nazal dekonjestanlar ve okyanus suyu spreyleri burun solunumunu rahatlatmada oldukça faydalıdır. Sabırlı bir nekahat dönemi mükemmel estetik ve fonksiyonel sonuçla ödüllendirilir.
Y
Yusuf Polat
09.09.2026 02:13 TR
En büyük tavsiyem bir adet bebekler için meyve süzgeci veya blender/protein shaker al. Bir de dudakların çok kuruyacak bol bol Bepanthol merhem sür. Korkma, düşündüğün kadar ağrılı değil sadece biraz zahmetli.

Bu Konuya Cevap Yaz

Cevap Yazmak İçin Giriş Yapın

Sorulara deneyimlerinizi aktarmak veya uzman görüşü almak için üye olmanız gerekmektedir.

Doğrulanmış Hekim Bulun

Bu konuda özel tıbbi görüş almak, klinik ve tedavi seçeneklerini gizli olarak öğrenmek ister misiniz?

Ben de Soru Sorayım
Ortognatik Cerrahi

Bu alandaki diğer soruları inceleyebilir veya kendi sorunuzu açabilirsiniz.

Kategoriye Git
Şu anda forumda: 1 Kullanıcı Aktif Çevrimiçi Üyeler
Konular: 115
Üyeler: 219
Son kayıt olan Üye: belgin_soydan