F
Furkan Çelik
20.08.2026 10:36 • 1581 görüntülenme
TR

Yemek yerken çeneden klik/küt sesi gelmesi ve kilitlenme hissi

Özellikle sabahları kahvaltı yaparken veya esnerken sağ kulağımın önünden "tık" diye bir ses geliyor. Bazen ağzımı tam açamıyorum, takılıyor gibi oluyor. Bu durum tel tedavisiyle düzelir mi yoksa çene eklemi splinti mi gerekir?

3 Cevap

Tek konuşma kimliği ile tüm dillerde senkronize tartışma
Y
Yasemin Avcı
21.08.2026 00:28 TR
@Furkan Çelik cevabına yanıt olarak:
Bende de aynı klik sesi vardı ve zamanla ağzım 2 parmaktan fazla açılmamaya başlamıştı. Çene cerrahı bana sert akrilik gece plağı (stabilizasyon splinti) yaptı. 3 ayda sesler tamamen kesildi ve çenem rahatladı.
D
Dr. Dt. Tolga Çetin Doğrulanmış Uzman Hekim (Protetik Diş Tedavisi Uzmanı)
21.08.2026 04:07 TR
Tanımladığınız tablo, temporomandibular eklem (TME) disk deplasmanının (redüksiyonlu disk deplasmanı) tipik bir bulgusudur. Kapanış bozuklukları, diş sıkma (bruksizm) ve postüral etkenler eklem diskinin öne kaymasına yol açar. Öncelikle kişiye özel sert oklüzal splint tedavisi ve eklem biyomekaniğinin rahatlatılması gerekir. Ardından kapanış bozukluğu varsa ortodontik tedavi planlanır.
A
Ayşe Aydın
21.08.2026 22:49 TR
Piyasada satılan yumuşak silikon gece plaklarından uzak dur bu arada, ben aldım çenemi daha çok sıktırdı. Mutlaka hekimin hazırladığı sert plak yaptır.

Bu Konuya Cevap Yaz

Cevap Yazmak İçin Giriş Yapın

Sorulara deneyimlerinizi aktarmak veya uzman görüşü almak için üye olmanız gerekmektedir.

Doğrulanmış Hekim Bulun

Bu konuda özel tıbbi görüş almak, klinik ve tedavi seçeneklerini gizli olarak öğrenmek ister misiniz?

Ben de Soru Sorayım
Tme (Çene Eklemi) Tedavileri

Bu alandaki diğer soruları inceleyebilir veya kendi sorunuzu açabilirsiniz.

Kategoriye Git
Şu anda forumda: 1 Kullanıcı Aktif Çevrimiçi Üyeler
Konular: 115
Üyeler: 219
Son kayıt olan Üye: belgin_soydan