B
Barış Ayhan
05.09.2026 05:32 • 629 Görüntülenme
TR

Diş teli varken elma, havuç nasıl yiyorsunuz? Isırmak kesinlikle yasak mı?

Diyetisyenim günde 1 yeşil elma ve havuç yememi önerdi ama doktorum ön dişlerinle hiçbir şeyi ısırma dedi. Bıçakla çok ince dilimleyip arka dişlerle çiğnesem braket kopar mı? Tel varken sert meyveleri nasıl tüketiyorsunuz?

3 Cevap

Tek konuşma kimliği ile tüm dillerde senkronize tartışma
C
Ceren Gül
05.09.2026 09:38 TR
@Barış Ayhan yanıtına cevaben:
Kesinlikle ön dişlerle ısırma! Ön braketler anında yerinden atar. Ben elmayı elma rendesinde rendeliyorum ya da bıçakla patates cipsi gibi incecik yaprak dilim yapıp direkt arka azılara atıyorum. Havucu da buharda hafif haşlayıp yiyebilirsin.
U
Uzm. Dt. Hande Acar Doğrulanmış Uzman Hekim (Estetik Diş Hekimliği & Gülüş Tasarımı)
06.09.2026 05:15 TR
Ortodontik braketlerin yapıştırıcısı çekme ve basma kuvvetlerine dayanıklıdır ancak bükülme ve makaslama (shearing) kuvvetlerine karşı hassastır. Isırma hareketi braket tabanına tam bir makaslama kuvveti uygular ve yapışkanı çatlatır. Meyveleri ince dilimler halinde arka dişlerle çiğnemek braket güvenliği açısından doğrudur.
E
Emre Avcı
06.09.2026 13:51 TR
Bir de erik yerken çekirdeğine çok dikkat et, ben erik ısırırken teli yamultmuştum :) Dilimleyip yemek en güvenlisi.

Bu Konuya Cevap Yaz

Cevap Yazmak İçin Giriş Yapın

Sorulara deneyimlerinizi aktarmak veya uzman görüşü almak için üye olmanız gerekmektedir.

Şu anda forumda: 1 Kullanıcı Aktif Çevrimiçi Üyeler
Konular: 115
Üyeler: 219
Son kayıt olan Üye: belgin_soydan