S
Simge Gül
19.08.2026 19:17 • 545 Megtekintés
TR
HU verzió

Átlátszó illesztő vagy klasszikus fém merevítő? 1 éves beteges tapasztalatom

27 éves vagyok és egy céges cégnél dolgozom. Mivel folyamatosan üléseken voltam, 1 éve elkezdtem transzparens aligner (Invisalign) kezelést. Az előnyöket és a hátrányokat szerettem volna leírni azoknak a barátoknak, akik bakelitlemezt fontolgatnak: A legnagyobb plusz az, hogy kívülről nem igazán veszi észre senki, és evés közben szabadon kiveheti és rághatja. Hátránya, hogy napi 20-22 órát kell viselni; Néha fárasztó lehet wc-re futni és fogat mosni étkezés közben. Ha valaki a fogszabályzóval vagy a rekordokkal kapcsolatos dilemmában áll, válaszolok a kérdéseire.

3 Válasz

Globális beszélgetési szál szinkronizálva minden nyelven
G
Gökhan Turan
20.08.2026 17:28 TR
@Simge Gül válaszára válaszul:
That's a great summary! I have been wearing aligners for 6 months. Ez határozottan fegyelem kérdése, nem alkalmas annak, aki azt mondja: "Lusta vagyok kint fogat mosni". De esztétikailag még a dróthoz sem hasonlítható.
D
Dr. Dt. Tolga Çetin Hitelesített Szakorvos (Protetik Diş Tedavisi Uzmanı)
21.08.2026 21:38 TR
Köszönjük az értékes megosztásokat. Napjainkra az átlátszó lemezek biomechanikailag sokat fejlődtek, és az esetek többségében olyan sikeres eredményeket adnak, mint a rögzített fémkonzolok. A kezelés sikerének kulcsa azonban a beteg együttműködése és a napi viselési idő (minimum 20-22 óra). A rögzített fogszabályzó még mindig az arany standard azoknál a betegeknél, akiknek együttműködési problémái vannak.
T
Tolga Kara
22.08.2026 14:01 TR
Fogszabályzót is tettem, mert féltem, hogy elveszítem az igazítókat, vagy elfelejtem feltenni. A fogszabályzót legalább nincs lehetőséged elfelejteni, ha egyszer felraktad :) Szerintem mindkét módszernek megvan a maga helye.

Válasz Írása ehhez a Témához

Jelentkezzen be a válaszadáshoz

A válaszadáshoz és a tapasztalatok megosztásához be kell jelentkeznie.

Jelenleg a fórumon: 1 Aktív Online Tagok
Témák: 115
Tagok: 219
Legújabb Tag: belgin_soydan